T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Tarımsal Kuraklık İl Kriz Merkezi Toplantısı Yapıldı

Yayın Tarihi : 26.06.2018

Tarımsal Kuraklık Yönetiminin Görevleri, Çalışma Usul ve Esaslarına Dair Yönetmelik hükümleri ve Bakanlığımızın konu ile ilgili talimatları doğrultusunda,  İl Tarımsal Kuraklık Eylem planın amacı, stratejisi, il Kuraklık Eylem Planındaki Eylem adımlarını değerlendirmek ve ileri dönük hedefleri belirlemek amacıyla 20 Haziran 2018 tarihinde İl Müdürlüğümüz Makam odasında "Tarımsal Kuraklık İl Kriz Merkezi" toplantısı yapıldı. 

Toplantıya; Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kenan ENGİN, İl Tarımsal Kuraklık Kriz Merkezi üyesi Kurumların yetkilileri, Üretici Örgütleri, Sulama Birliği başkanı katıldı.

"Tarımsal Kuraklık İl Kriz Merkezi" Toplantısında açılış konuşması yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kenan ENGİN; "Tarımsal Kuraklığın Tarımsal üretimi etkileyen en önemli doğal afet olduğunu, belli periyotlarla ülkemizde kuraklık yaşandığını, kuraklığın olumsuz etkilerini azaltmak için kuraklık öncesi gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini, bugün yapılan bu toplantının amacının da bu olduğunu, İl Müdürlüğü olarak haftalardır fenolojik gözlemler yapıldığını ve ilimize genel anlamda baktığımızda da herhangi bir tarımsal kuraklık riskinin bulunmadığını, ilimizdeki baraj ve göletlerin doluluk oranlarının yüksek olduğu" belirtti.

Daha sonra toplantının gündem maddelerine geçildi, toplantıda; Tarımsal Kuraklık İle ilgili genel değerlendirme, İlimizde temel bitkisel ürünlerin gelişim durumu, ilimizde 2016-2017 ve 2018 yıllarının yağış durumları ile diğer iklim verileri ve bunların karşılaştırılmaları, Ağrı ili Yazıcı barajı ve Patnos Baraj göletinin doluluk oranları görüşüldü. Ayrıca tarımsal kuraklık il yönetiminde yer alan diğer kamu kurumu yetkililerinin görüş ve önerileri, üretici örgütlerinin görüş ve önerileri, önerilen tedbirler görüşüldü. Toplantıda, 2018 yılında yapılan çalışmaların titizlikle devam ettirilmesi hususunda karar alınarak toplantı sona erdirildi