Ramazan ayının gelmesiyle birlikte İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz tarafından Ağrı'da faaliyet gösteren Gıda Üretim, Satış ve Toplu tüketim yerlerine yönelik denetimler yoğunlaştırıldı. Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu gereği gıda zincirinin tüm aşamalarında gıda güvenliğinin sağlanması ve tüketici menfaatlerinin korunması Bakanlığımızın yetki ve kontrolünde olduğu için Ramazan ayının gelmesiyle denetimler, en çok tüketilen ekmek ve ekmek çeşitleri, pastacılık ürünleri, şekerli mamuller ile gıda satış ve toplu tüketim yerlerinde yoğunlaştırıldı. Denetimler hakkında İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat DEMİRKIRAN yaptığı açıklamada, ''İlimizde faaliyet gösteren işletmelerin üretilen ve satışa sunulan gıda maddelerinin güvenirliğine yönelik denetimlerine ramazan ayı münasebeti ile halkımızın sağlığı için daha yoğun devam etmekteyiz. Özellikle ramazan ayında tüketimin artış gösterdiği toplu tüketim yerleri, pastaneler, unlu mamuller, ekmek fırınları, şekerli ve tatlı mamullerin üretim ve satış yerleri ekiplerimizce daha sık denetlenmektedir. Denetimlerimizin daha etkin devam etmesi için olumsuzlukla karşılaşan vatandaşlarımızın Alo 147 Gıda hattımıza bildirmelerini rica ediyorum.'' dedi.
Gıda Kontrol Görevlilerimizce yapılan gıda denetimi ve kontrollerde işyerlerinin kayıt ve onay belgeleri, asgari teknik ve hijyen şartları, resmi evrakları, ürünlerin son tüketim tarihleri, gıda maddelerinin muhafaza durumları, etiket bilgileri ve satış koşulları kontrol edilmektedir. Denetimlerin amacı tüm halkın güvenilir gıda tüketmesini sağlamak olduğu için planlanan denetimlerin yanı sıra Alo Gıda 174 Hattı'na yapılan şikâyetlere bağlı olarak program dışı denetimler de gerçekleştirilmektedir. Denetimler sırasında, gıda kontrol görevlilerince eksik görülen hususlar tutanakla tespit edilerek, işletme sahiplerine uyarılar yapılmakta, gıda üretimi ya da satışına uygun olmayan durumlarda yasal işlem uygulanmaktadır.