Ramazan ayının gelmesiyle birlikte İl Müdürlüğümüz Gıda ve Yem
Şube Müdürlüğü Kontrol Görevlileri tarafından yürütülmekte olan gıda denetimlerinde
tüketimi artan ürünlere yönelik olarak denetimlere ağırlık verilmektedir.
5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu
kapsamında tüm gıda işletmelerimizde risk esasına göre tüketici menfaatlerinin
ve halk sağlığı korunması ile haksız rekabetin önlenmesi amacıyla İl ve İlçe Gıda
Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerinde görevli Resmi Kontrol görevlileri
tarafından rutin denetimler yapılmaktadır.
İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat DEMİRKIRAN tarafından Ramazan
ayında yapılan denetimlerle ilgili olarak yapılan açıklamada; Ramazan ayı
boyunca ekmek ve ekmek çeşitleri üretim yerlerinde, unlu mamuller üretim
yerlerinde, pastacılık ürünleri üreten işyerlerinde, kasaplar, toplu tüketim ve
satış yerlerinde denetimlerin devam ettiği ve şartları mevzuat koşullarına
uygun olmayan işletmelere 5996 Sayılı Kanun çerçevesinde işlemelerin
başlatıldığı bildirildi.
Denetimlerin sadece cezai işlem uygulama anlayışı içerisinde
yapılmadığını vurgulayan İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat DEMİRKIRAN;
"Gıda üretim ve dağıtımının tüm aşamalarında gıda güvenliği bilinci
oluşturulması amacıyla gıda işletmecilerinin bilgilendirilmesi ve üretim
kalitesinin arttırılması en temel amacımızdır, Ramazan ayı boyunca denetimler
artarak devam edecektir." dedi.
Bu bağlamda “Ağrılı hemşerilerimizin on bir ayın sultanı Ramazan ayını
kutlayan ve hayırlara vesile olmasını dileyen” İl Müdürü DEMİRKIRAN, tüm bu
denetimlere rağmen en iyi denetçinin tüketicinin kendisi olduğu için
vatandaşlarımızın açıkta satılan, menşei belli olmayan bozuk ve sağlıksız
ürünleri satın almamaları, görülen olumsuzlukları Bakanlığımızın Alo 174 Gıda
Hattına ihbar etmeleri gerektiğini belirtmiştir.