2017-2018 Eğitim ve Öğretim döneminin başlamasıyla birlikte İlimizde bulunan MEB'e bağlı eğitim ve öğretim kurumları bünyesinde faaliyet gösteren okul kantinleri ve yemekhaneleri; öğrencilerimizin daha sağlıklı ve güvenilir gıdalara ulaşabilmelerini sağlamak amacıyla İl Müdürlüğümüz Gıda Kontrol Görevlilerince denetlenmeye başlanmıştır.
Yapılan denetimlerde; kantin hijyeni, alet ekipman hijyeni, personel hijyeni, ham madde depolarının hijyeni ile satışa sunulan hazır gıdaların son tüketim tarihleri, ambalajları ve Bakanlık İzinleri gibi konularda denetimler yapılarak görevlilere konu hakkında gerekli uyarı ve bilgilendirmelerde bulunulmuştur.
Yapılan denetimlerle ilgili açıklamalarda bulunan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kenan ENGİN; "Sağlıklı nesiller yetişmesine katkıda bulunmak ve çocuklarımızın sağlıklı koşullarda satışa sunulan gıdalara ulaşabilmeleri için kantin denetimlerine ayrıca önem veriyoruz; bu konuda öğrencilerimizden son tüketim tarihi geçen veya açıkta satışa sunulan ürünleri satın almamaları hususunda özen göstermelerini rica ediyoruz" dedi.
Rutin olarak gerçekleştirilen denetimleri okulların açılmasıyla birlikte daha da yoğunlaştırdıklarını belirten ENGİN; öğrencilerin sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşabilmesi için okul kantin ve yemekhanelerinin denetimlerinin devam edeceğini ayrıca satın aldıkları gıdalarla ilgili herhangi bir şikâyeti olan öğrencilerimizin "Alo 174" Gıda Şikâyet Hattını arayarak ihbarda bulunabileceğini söyledi.