Bakanlığımızca uygulanmakta olan organik tarımın yaygınlaştırılması ve kontrolü projesi kapsamında İlimiz Merkez, İlçe ve Köylerinde İlköğretim öğrencilerine yönelik Organik Tarla Bitkileri yetiştiriciliği eğitimleri devam ediyor.
İlimiz Merkeze bağlı Yoncalı Köyü İlk Öğretim Öğrencilerine Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü personelleri tarafından Organik Tarımın yaygınlaştırılması ve kontrolü projesi kapsamında İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürümüz Kenan ENGİN' in katılımıyla eğitim verildi.
ENGİN Öğrencilere yaptığı konuşmada; Organik Tarımın amacının insanların, hayvanların, bitkilerin, ve toprağın sağlığını ver verimliliğini korumak, devamlığını sağlamak olduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti; "Bugün, Organik tarım, ekolojik tarım ve biyolojik tarım olarak da isimlendirilen tarım sistemleri aynı şeyi ifade ediyor. Ülkemizde organik tarıma örnek olarak organik buğday, organik ayçiçeği, organik soya, organik çeltik, organik mısır, organik sebze ve meyveler gösterilebilir. Diğer yandan hayvansal ürünler olan, et, süt, yoğurt, bal, yumurta gibi ürünleri organik olarak elde etmek mümkün. Bu nedenle büyükbaş, küçükbaş ve kümes hayvanların kontrollü şartlarda tamamen doğal yani organik tarımla üretilmiş yemlerle beslemek, hastalık durumunda herhangi bir kimyasal madde; ilaç, hormon, büyüme ve gelişme düzenleyiciler vermekten kaçınmak yeterli olacaktır" dedi. Ayrıca ENGİN organik tarım kurallarına da değinerek sağlıklı yaşamın tek kuralının organik ürünleri tüketmek olduğunu söyledi.
Program sonunda Yoncalı Köyü İlk Öğretim Öğrencilerine çanta ve kırtasiye malzemeleri hediye edildi.
Organik Tarım Eğitimi programı tamamlandıktan sonra İl Merkezine bağlı Köyler ve İlçe Köylerinde öğrencilere toplamda 400 adet çanta ve kırtasiye malzemeleri hediye edilecektir.