İl Müdürlüğümüz toplantı salonunda "İklim değişiyor; o halde gıda ve tarımda değişmeli" konulu program düzenlendi.
Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütünün (FAO) kuruluş tarihi olan 16 Ekim Dünya Gıda Günü olarak kutlanmaktadır. Her yıl FAO tarafından belirlenen bir tema çerçevesinde yapılan Dünya Gıda Günü etkinliklerinde, gıda üretimi, tüketimi ve gıda güvencesine ilişkin konular gündeme taşınarak küresel anlamda büyük önem arz eden açlık ve açlıkla mücadeleye dikkat çekilmeye çalışılmaktadır. Bu seneki Dünya Gıda Gününün konusunu ise "İklim değişiyor; o halde gıda ve tarım da değişmeli" oluşturuyor.
Konuyla ilgili İl Müdürlüğümüz Toplantı Salonunda düzenlenen programda Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü personelleri tarafından bir sunum yapıldı. Yapılan sunumda iklim değişikliğinin tarımsal üretime etkileri ve açlık ile bizlerin bunlarla ilgili neler yapabileceğimiz hususuna değinildi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kenan ENGİN yaptığı açıklamada; "Araştırmalara göre dünyada yaklaşık her 9 kişiden birinin aç uyuduğunu; bunun toplamda 800 milyon insana denk geldiğini ve eğer iklim değişikliğine Gıda, Tarım, Hayvancılık, Ormancılık, Balıkçılık ve Doğal kaynaklar açısından uyum sağlamazsak 2050 yılında 9,6 milyara ulaşması tahmin edilen dünya nüfusunun, daha çok açlıkla mücadele etmesi gerekeceğini" vurguladı