Birleşmiş Milletler Teşkilatı Uluslararası Sütçülük Federasyonu ( IDF ) 1956 yılında aldığı karar doğrultusunda tüm ülkelerde 21-25 Mayıs Haftasının Dünya Süt Haftası olarak kutlanmasını kararlaştırmıştır. Ülkemizde ise 1991 yılından itibaren Dünya Süt Haftası kutlanmaktadır.
Bu kapsamda, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcımız Kenan ENGİN ve Gıda ve Yem Şubesi Personellerince 23.05.2016 Pazartesi günü 15 Nisan İlkokuluna ziyaret düzenlenmiştir.
İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür yardımcısı Kenan ENGİN yaptığı konuşmasında; insan yaşamının devamı için tüketilmesi zorunlu olan protein, yağ, su, karbonhidrat, vitamin ve mineralleri bir arada bulunduran tek hayvansal ürünün süt olduğunu ifade ederek ENGİN sözlerine şöyle devam etti; 'Düzenli bir şekilde günde en az bir bardak sütün, çocukların soyut düşünce, problem çözme, bellek, dikkat, konsantrasyon gibi zihinsel yetenekler açısından, süt içmeyen çocuklara kıyasla daha başarılı olmalarına yardımcı olması, süt içmenin çocukların sağlıklı dişlere, güçlü kemiklere sahip olmaları kadar bağışıklık sistemlerinin güç kazanması için de fayda sağlaması, sütte bağışıklık sisteminin gelişmesi için gereken vitaminlerin bol miktarda bulunması sebebiyle düzenli olarak süt tüketilmesi gerekli.' dedi.
Yapılan programda öğrencilere süt tüketimi ve sütün önemi konulu videolar izlettirilerek öğrencilere süt ikramı yapıldı.