Her
yıl 16 Ekim’de kutlanan “Dünya Gıda Günü” İl Müdürlüğümüz tarafından düzenlenen
çeşitli etkinliklerle İl Müdürlüğü toplantı salonunda kutlandı.
1945 yılında kurulan Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütünün(FAO)
kuruluşunu anmak için, 1981 yılından itibaren kutlanmaya başlanan “Dünya Gıda
Günü” her yıl olduğu gibi bu yıl da düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.
FAO, 2015 yılı Dünya Gıda Gününün ana temasını “Sosyal Koruma ve Tarım: Kırsal
Refahın Artırılması” olarak belirledi.
Dünya Gıda Günü nedeniyle İl Müdürlüğümüz, konuyla ilgili günün anlam ve
önemini vurgulayan çeşitli etkinlikler düzenlendi. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık
Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen etkinliklere; İl Müdür Yardımcımız
Kenan ANIĞI, Şube Müdürleri ve Kurum Personeli katıldı.
Törende bir konuşma yapan İl Müdür Yardımcısı Kenan ANIĞI; “dünyadaki açlığa
dikkat çekerken öte yandan israf edilen gıdalara değindi. Yeryüzündeki
kaynakların herkese yeteceğini kaydeden İl Müdür Yardımcısı ANIĞI, dünyadaki
gıda dağılımı adaletsizliğinin ve israfın yüzünden dünyanın belirli
bölgelerinde insanların açlık karşısında çaresiz kaldığını belirtti. Türkiye'nin
gıda israfının önlenmesi noktasında uluslararası düzeyde çalışmalara imza
attığını belirten ANIĞI toplumun her kesimindeki bireylerin bu konuda
yapabileceği bir şeyler bulunduğunu” söyledi.